Większość z nas pracuje każdego dnia od ośmiu do nawet dwunastu godzin. W tym czasie przysługują nam krótkie przerwy na posiłki takie jak drugie śniadanie czy obiad. Niektórzy dzień wcześniej przygotowują sobie posiłki, które zabierają ze sobą do pracy, a inni kupują gotowe dania. Różnica między nimi polega na tym, że dostarczane posiłki są ciepłe, a domowe trzeba podgrzać.

Jak wygląda firmowy obiad?

dobre obiady firmowe w łodziPrzygotowując sobie drugie śniadanie lub obiad do pracy, dokładnie wiemy co jemy i najczęściej też, ile ma kalorii. Wybierając gotowe jedzenie, które jest nam tylko dostarczane, niekoniecznie. Sposobem na to są dobre obiady firmowe w Łodzi, które są dostarczane pod wskazany adres. Wiele firm cateringowych świadczy taką usługę, ponieważ w dużych biurowcach i korporacjach, pracownicy nie mają zbyt wiele czasu dla siebie, a już nie mówiąc o konieczności wyjścia do sklepu w celu nabycia czegoś na obiad. Dania cateringowe są tak skomponowane, aby zaspokajały wszystkie potrzeby organizmu i też świetnie smakowały. Klienci mają do wyboru wiele dań różnych kuchni, dzięki czemu każdy dostanie to, na co ma akurat ochotę. Do głównych dań obiadowych należy kotlet schabowy z ziemniakami i surówką, rosół z makaronem, kotlety mielone z dodatkami czy fasolka po bretońsku. Wszystkie potrawy trafiają do klientów ciepłe, więc można je bezpośrednio spożywać z pudełek, w których są dostarczane. Przeciętnie obiad powinien zawierać od trzystu pięćdziesięciu do nawet pięciuset kalorii, żeby zaspokoić głód i dostarczyć energii aż do kolacji. Wiele firm cateringowych, robi zbiorcze zamówienie w danej firmie czy budynku i za jednym razem dostarczają obiady wszystkim zainteresowanym pracownikom. Taka usługa jest bardzo często świadczona w Łodzi, szczególnie wśród młodych pracowników, którzy nie gotują dla siebie.

Obiad w ciągu dnia każdy z nas powinien zjeść, bo daje on energię i zaspokaja poczucie głodu na wiele godzin. To co ktoś wybiera na obiad, zależy od jego przyzwyczajeń smakowych lub diety na jakiej obecnie jest. Najtańsze dania obiadowe kosztują nawet piętnaście złotych, w których dostaniemy pierwsze i drugie danie. Cena może być też uzależniona od ilości osób, jakie za jednym razem zamawiają z danej firmy lub budynku. Im więcej zamówień, tym niższa cena jednostkowa.